Bahasa :

faq2 | hubungi2 | maklumbalas2 | peta2

A- A A+
Saiz Font :
Header Laman Web LPPKN

faq2 | hubungi2 | maklumbalas2 | peta2Laman Web Rasmi Lembaga Penduduk dan Pembangunan Keluarga Negara - Bukit Katil

SAMBUTAN HARI KELUARGA ANTARABANGSA BERSAMA KOMUNITI FACE BUKIT KATIL

BUKIT KATIL,13 Julai 2019 - MPKK Bukit Katil dan Japerun Bukit Katil dengan kerjasama LPPKN Negeri Melaka telah mengadakan program Sambutan Hari Keluarga Antarabangsa (HKA) 2019 bersama Komuniti FACE Bukit Katil bertempat di Dewan Masjid Raudhatul Jannah, Bukit Katil. Program ini bertujuan untuk memberi kesedaran kepada institusi keluarga dalam pembangunan negara mengenai usaha menangani perubahan iklim dalam kehidupan seharian serta tanggungjawab dalam memelihara alam sekitar.

Antara pengisian program yang dijalankan adalah sesi ceramah mengenai bagaimana menangani perubahan iklim dalam kehidupan seharian serta tanggungjawab kita sebagai masyarakat dalam memelihara alam sekitar yang kini dilihat semakin membinbangkan. Dengan adanya program sebegini, masyarakat dapat meningkatkan lagi ilmu pengetahuan mengenai alam sekitar melalui ceramah-ceramah yang disampaikan oleh agensi yang terlibat seperti SWCorp, Jabatan Meteorologi dan Perbadanan Teknologi Hijau.

Selain penduduk kawasan sekitar, turut hadir bersama-sama menjayakan program ini adalah pelajar dari Universitas Syeikh Abdurrauf As-Singkili, Indonesia dan beberapa pelajar dari Universiti Malaya. Program telah dirasmikan oleh Datuk Haji Bakrin, Pengerusi Japerun Bukit Katil.