Bahasa :

faq2 | hubungi2 | maklumbalas2 | peta2

A- A A+
Saiz Font :
Header Laman Web LPPKN

faq2 | hubungi2 | maklumbalas2 | peta2SIARAN MEDIA KEMPEN LOVE YOUR FAMILY! DRIVE SAFER. TEXT LATER DIDIK PEMANDU UTAMAKAN KELUARGA

KUALA LUMPUR, 31 OKT. – Kempen Love Your Family! Drive Safer. Text Later.,dilaksanakan untuk mendidik pemandu mengutamakan keluarga dan tidak menggunakan gajet semasa memandu bagi mengelak berlakunya kemalangan seterusnya dapat menyelamatkan nyawa ahli keluarga serta pengguna jalan raya yang lain," kata Abdul Shukur Abdullah, Ketua Pengarah LPPKN.

Ketika melancarkan kempen tersebut, di sini. Lembaga Penduduk dan Pembangunan Keluarga Negara (LPPKN) menyokong kempen berkenaan yang dijalankan oleh badan bukan kerajaan Focus On The Family Malaysia sebagai salah satu aktiviti sepanjang bulan November yang juga merupakan Bulan Keluarga Kebangsaan. Menurut beliau lagi, "Selain kesedaran mengenai keselamatan ketika memandu, peranan ketua keluarga iaitu ayah juga patut dititikberatkan.

Proses pendidikan sikap dan amalan bermula dalam keluarga dan perlu dipupuk sejak kecil." Pada majlis sama, Abdul Shukur disertai Lee Wee Min, Pengerusi Focus On The Family Malaysia, turut melancarkan video kempen serta pertandingan swafoto keluarga bersama pelekat kenderaan yang tertera perkataan Love Your Family! Drive Safer. Text Later. yang boleh disertai sepanjang November.

#### Disediakan oleh: UNIT KOMUNIKASI KORPORAT Lembaga Penduduk dan Pembangunan Keluarga Negara

Pn. Rosmonaliza Abdul Ghani – 019 2333 415 En. Jimbau Munggat – 018 235 2183