Bahasa :

faq2 | hubungi2 | maklumbalas2 | peta2

A- A A+
Saiz Font :
Header Laman Web LPPKN

faq2 | hubungi2 | maklumbalas2 | peta2

HM-BM-beritaBENGKEL PENGURUSAN KOMUNITI FASILITATOR KELUARGA FACE ZON SELATAN 2019

AYER KEROH, 29 April 2019 - LPPKN Negeri Melaka dengan kerjasama LPPKN dari Negeri Sembilan serta Johor telah bersama-sama menjayakan satu Program khusus buat Fasilitator Keluarga yang telah di lantik bagi mewakili kawasan mereka. Fasilitator yang hadir dari Melaka termasuk Negeri Sembilan dan juga Johor adalah seramai 37 orang. Bengkel ini telah dirasmikan oleh En Adzhar bin Ismail, Timbalan Ketua Pengarah Pengurusan LPPKN. Turut hadir Pengarah LPPKN Negeri Melaka, Encik Nor Azman Mohd Noor serta Pengarah daripada LPPKN Negeri Sembilan, Puan Bibi Azlilee Abdullah.

Para peserta bergambar bersama fasilitator dan juga urusetia yang terlibat di dalam Bengkel Pengurusan Komuniti Fasilitator Keluarga Program FACE 2019 peringkat Zon Selatan.

Mereka ini dilatih tentang bagaimana untuk mengenalpasti potensi yang ada di kampung mereka untuk dibangunkan. Melalui bantuan daripada pelbagai agensi dan jabatan berkaitan, setiap kampung yang berpotensi akan dapat dibangunkan dan setiap masalah yang dikenalpasti akan dapat di atasi dan isu-isu berbangkit juga akan diselesaikan dengan berkesan. Pihak LPPKN berharap dengan adanya bengkel-bengkel seperti ini dapat mengeratkan lagi hubungan antara LPPKN dan masyarakat komuniti setempat serta memperkenalkan lagi LPPKN di mata rakyat.

Tags: lppkn melaka,, Melaka, Face, Zon Selatan, Johor, Negeri Sembilan