Bahasa :
A- A A+
Saiz Font :

HM-BM-beritaPROGRAM EKO FAMILI 2017: SEARCH & DESTROY NEGERI JOHOR

SABTU, 15 JULAI 2017 -   Program EKO FAMILI 2017: Search & Destroy Peringkat Negeri Johor telah diadakan di Rumah Pangsa Laman Tasik dan dirasmikan oleh Datuk Bandar Majlis Bandaraya Johor Bahru Y. Bhg  Tuan Haji A. Rahim bin Nin.

Pelbagai aktiviti telah dijalankan antaranya aktiviti berbasikal, Family Explorace, Demontrasi BMX dan Baja Kompos, Pertandingan Barang 3R Terberat, Pertandingan Jentik-jentik Terbanyak, Saringan Kesihatan dan pameran daripada agensi kerajaan.

Program ini dijalankan secara NBOS bersama Majlis Bandaraya Johor Bahru, Ahli Majlis Zon Taman Molek, Jabatan Kesihatan Johor Bahru, SWM Environment  dan SW Corp. Turut serta ialah komuniti berbasikal Happy Riders Connect dan Pertubuhan GEMA Malaysia (GEMA)  Di program ini juga seramai 12 orang Family Champion telah dilantik bagi tujuan membantu LPPKN Johor menjalankan program FACE di Rumah Pangsa Laman Tasik.

Selain itu, pasukan COMBI juga turut ditubuhkan bagi memastikan penduduk setempat bertanggungjawab untuk menangani isu denggi. 

 

2017 07 18 16.40.12